Permanentlänkar för egna kategorier i WordPress

För ett par dagar sedan skulle jag skapa en posttyp med egna kategorier och etiketter. Dock uppstod det problem när jag ville att taxonomins länkstruktur skulle vara barn till posttypen.

http://domän/posttyp/etikett/etikettnamn

Efter letande i dokumentation och googlesökande hittade jag ingen lösning. Men av en slump testade jag bara att vid registreringen av taxonomin sätta ett slash i slugparametern, vilket till min stora förvåning fungerade alldeles utmärkt.

register_taxonomy(
'posttyp_etikett',
array('posttyp'),
array(
'hierarchical' => false,
'show_ui' => true,
'query_var' => true,
'rewrite' => array(
'slug' => 'posttyp/etikett'
)
)
);

Det finns säkert någon annan vilsen själ där ute som förtvivlat letar efter samma sak.


Kommentarer

4 svar till ”Permanentlänkar för egna kategorier i WordPress”

 1. Profilbild för payandride
  payandride

  UNDERBART! Jag har haft det här problemet jag vet inte hur många gånger! Synd bara att jag inte hittade den hör lösningen i somras när jag slet med detta problemet i flera dagar på ett projekt.
  Men ett stort tack!

 2. Profilbild för Mikael Engström
  Mikael Engström

  Testat att få sluggen parent/child med hirarkiska custom posttypes? Vill mycket gärna hitta en lösning…

  1. Ursäkta att jag inte svarar förrän nu, glömde helt bort det 🙁

   Antagligen har du ingen nytta av det här nu, men det enda sättet jag kommer på är att sätta upp en egen request tag och sedan känna av vilken posttyp varje segment är, och om det inte är en posttyp jämföra med kategori-/etikettslug. Det går att känna av request tags med action ”request”.

   Dock är jag inte helt säker på att det kommer fungera. Kan krävas något mer.