Omformatera egendefinerade datum i WordPress

Av olika anledningar ville jag spara datum i ett Eget fält eller Custom field, som det också heter. Men när jag skulle skriva ut datumet i mina mallar uppstod ett problem. Hur skulle jag formatera datumet enligt språket i min WordPressinstallation? Funktionerna the_time() och the_date() tillhör The Loop och visar bara inläggets eller sidans publiceringsdatum.

Efter många sökningar utan resultat hittade jag mysql2date(), en WordPressfunktion som just gör detta. Det är bara att skicka in datumet och hur man vill formatera det för att få ett vackert datum tillbaka.

Skriv ut dagens datum som ”Måndag 15 mars”:

echo mysql2date("l j F", date("Y-m-d"));

Det är bara att byta ut date(”Y-m-d”) till t ex get_meta(”qwerty”) för att omformatera ett datum från ett eget fält.

Jag skriver det här inlägget för att jag själv tyckte det var svårt att hitta informationen. Det största problemet kanske var att jag inte hittade rätt sökterm på Google. Förhoppningsvis kanske jag i alla fall hjälper en vilsen själ där ute.

Läs mer om mysql2date() på WordPress.org
http://codex.wordpress.org/Function_Reference/mysql2date